vrijdag 4 april 2008

Zacht Water

Het volgende bericht heb ik ontvangen van Stephan Devos (Culligan)

Men vindt deze informatie niet vaak op een website van de verschillende watermaatschappijen want het is inderdaad bewezen dat zacht water een tal van voordelen heeft tov hard water. Spijtig in Belgie is het water zeer hard!!!

Ten eerste energiebesparend. Kalk heeft een isolerende eigenschap en veroorzaakt systematich een rendementverlies op toestellen, geiser en verwarmingsketen. Hoeveel? Als men gedurende 1 jaar zijn waterkoker niet ontkalkt heeft men gemakkelijk 3 a 4mm van kalksteen maw tussen 18% en 27% rendementverlies. Met 19mm hebben wij 90% meer energie nodig!

Ten tweede zullen de wasproducten slecht opgelost worden met hard water. Heeft u nooit stilgestaan waarom op een doos Dash schrijven ze drie dosissen voor bij een hardheid van boven de 32F. Omdat als het wasresultaat niet behoorlijk is wegens de kalk veranderen de mensen van poeder.

Het betekent ook dat chemische stoffen die amper opgelost zijn zullen afgevoerd worden naar de rioleringen en het milieu nog meer belasten.
Oplossing zijn niet talrijke.

Regenwater? met de luchtvervuiling wordt aangeraden om een osmosetoestel en UV-filter bij de leidingen aan te sluiten. Duur en vereist een 2 of 3 jaarlijks onderhoud. Bovendien geen firma MAG zich verantwoordelijk stellen voor de kwaliteit van het water.

Grondwater: Ja als de put tenminste 30m bereikt anders zullen tal van mineralen de toestellen en de keten beschadigen. Hoe diep hoe duur.
Beide waters moeten regelmatig onderworpen worden aan een analyse. Prijskaart van min EUR80 bij de apoteker.

Het ideale oplossing maar ook de goedkoopste is het aanschaffen van een waterverzachter.

Een goed toestel (nvdr: geen witte produkt) draait tenminste 35jaar!! wat deze kleine investering zeker rendabel maakt, niet waar?
Ik besef dat totaal niet tot dat ik met Culligan begon samen te werken.

Geen opmerkingen: