woensdag 19 maart 2008

Negatief advies voor Vlaamse biobrandstoffabriek


De biobrandstoffabriek in de Haven van Brussel krijgt geen groen licht. De Brusselse brandweer heeft een negatief advies gegeven voor de bouw van de raffinaderij. Het bedrijf 4BioFuels wil 80 miljoen euro investeren in wat de eerste Brusselse fabriek die groene energie produceert zou worden. De raffinaderij was gepland langs het kanaal Brussel-Antwerpen en zou de capaciteit hebben om 4.500 kubieke meter ethanol op te slaan, naast 40,2 kubieke meter diesel en 196 kubieke meter plantaardige olie.

Het project stuitte op heel wat protest van de omwonenden omdat de raffinaderij op slechts een honderdtal meter van woningen in Neder-Over-Heembeek gebouwd zou worden. De overlegcommissie besliste daarom om een onderzoek te laten uitvoeren naar de risico's die het project met zich zoud meebrengen en vroeg daarnaast ook de mening van de brandweer.

Die laatste heeft nu een negatief advies gegeven voor de bouw van de raffinaderij. Het bericht wordt bevestigd door het kabinet van de Brussels schepen van Stedenbouw Christian Ceux (CDH).

Bron: BrusselNieuws

Geen opmerkingen: