zondag 16 maart 2008

Levering van groene stroom in het Hoofdstedelijk Gewest

Groene stroom en labels van garantie van oorsprong
Om de oorsprong van de groene stroom die zij verkopen te bewijzen, zijn de leveranciers verplicht om:
  • aan de distributienet- en/of transportnetbeheerder maandelijks de lijst te bezorgen van de klanten die bevoorraad worden met groene stroom. Verder moeten zij aan elke klant het aandeel van de groene elektriciteit in de totale levering van elektriciteit aanduiden
  • uiterlijk op 31 maart van elk jaar labels van garantie van oorsprong voor te leggen voor de groene stroom die zij tijdens het voorbije jaar hebben geleverd.


BRUGEL keurt het aandeel van groene stroom in de fuel mix4 van de leveranciers goed, enkel aan de hand van de labels van garantie van oorsprong.

Geldigheid van de labels van garantie van oorsprong
Alleen de labels van garantie van oorsprong die tijdens het voorbije jaar werden uitgegeven, worden in Brussel aanvaard.

Met andere woorden, om tijdens een bepaald jaar groene stroom te kunnen verkopen, moeten de leveranciers aantonen dat tijdens diezelfde periode groene stroom werd opgewekt.

Groene leverancier
Een groene leverancier is een leverancier met een fuel mix van minstens 50% groene stroom in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bron:
  • http://www.brugel.be

  • Artikel 17, §2 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 19 juli 2007 houdende vaststelling van de modaliteiten voor de toekenning van labels van garantie van oorsprong, houdende bepaling van de plichten opgelegd aan de leveranciers, en houdende wijziging van het besluit van 6 mei 2004 betreffende de promotie van groene elektriciteit en van kwaliteitswarmtekrachtkoppeling.

  • Aandeel van elke energiebron in de totaliteit van de energiebronnen die tijdens het voorbije jaar door de leverancier werden aangewend.

  • Artikel 8 en artikel 12, 2de lid van het besluit van 19 juli 2007.

  • Artikel 3 van het besluit van 19 juli 2007.

Geen opmerkingen: