woensdag 22 oktober 2008

Aarde warmt sneller op dan wetenschappers voorspelden

AardeWarmtSnellerop Volgens het Wereld Natuur Fonds (WWF) warmt onze planeet sneller op dan wetenschappers voorspelden in het VN-klimaatrapport.

Het WWF doet deze uitspraak naar aanleiding van een rapport met nieuwe gegevens. Die zouden aantonen dat de voorspellingen van het Intergouvernementeel Panel over Klimaatverandering (IPCC) niet kloppen. Zo zou de Noordpool al 30 jaar vroeger dan door het IPCC voorspeld, kunnen wegsmelten.

Het IPCC voorspelde verder dat het zeeniveau tegen 2100 met 0,59 meter zal stijgen, maar volgens de nieuwe cijfers gaat het om 1,2 meter, waardoor grotere gebieden ten prooi zullen vallen aan overstromingen.

Gevolgen

Volgens het WWF zal ook België de gevolgen van de opwarming van de aarde gaan voelen: er zullen meer en hevigere stormen vanaf de Noordzee het land binnentrekken. Verder zal de hoeveelheid regen toenemen. Hetzelfde geldt voor de ozonconcentratie.

Veel planten- en diersoorten zullen zich volgens het WWF niet kunnen aanpassen aan de klimaatveranderingen en uitsterven.

Bron: Het belang Van Limburg

Geen opmerkingen: