woensdag 17 juni 2009

Duitse bedrijven investeren 400 miljard in zonne-energie

4d_250 Een consortium van een twintigtal Duitse bedrijven is van plan in Noord-Afrika een gigantisch zonne-energieproject te bouwen om Europa van energie te bevoorraden. Dat schrijft de krant Süeddeutsche Zeitung dinsdag en wordt nu ook bevestigd door één van de deelnemers, elektroreus Siemens.

(belga) - Er is sprake van een investering van 400 miljard euro. De eerste elektriciteit zou binnen tien jaar worden geleverd, aldus de krant. Bedrijven die deel uitmaken van het consortium zijn herverzekeraar Munich Re, Siemens en RWE. Half juli zouden ze bijeenkomen om de plannen te formaliseren.

Het project -Desertec- voorziet in een keten van zonne-energie installaties. Bedoeling is met spiegels de energie van de zon te bundelen en stoom op te wekken voor turbines. De installaties zouden komen in landen die politiek stabiel zijn. Een nieuw net zou de energie dan naar Europa vervoeren. De plannen zijn om 15 pct van het Europese energieverbruik te dekken.

"Het doel is elektriciteit te leveren aan Duitse gezinnen", zo bevestigt een woordvoerder van Siemens het krantenartikel. Op 13 juli komen de bedrijven die willen deelnemen aan het project bijeen.


14:06 - 16/06/2009 Copyright © De Tijd

Geen opmerkingen: